Natuur

Natuur

Ook de natuurliefhebbers komen aan hun trekken. Grand canyons en dorre woestijnlandschappen vind je hier niet. Wel een rijke fauna en flora die zich situeert rond en in het water, met de alligators, dolfijnen en manatees op kop.

 

En uiteraard horen hier ook de mooie stranden bij.

Florida State Parks

Florida State Parks zijn een ideale plaats om te wandelen in de natuur en soms ook om kennis te maken met de 'Florida wildlife'.

 

De parken worden heel het jaar mooi onderhouden en afval kom je er maar heel zelden tegen.

 

'Wekiwa Springs State Park' en 'Lake Louisa' zijn de 2 meest nabijgelegen State Parks. In 'Wekiwa Springs State Park' kan je zwemmen in helder water, de bron van de Wekiwa rivier. In dit deel bevinden zich geen alligators. Je kan hier ook een kano huren en een stukje de Wekiwa rivier afvaren. Hier zie je gegarandeerd de alligators en schildpadden zonnen langs de kant of op een boomstronk in het water. Misschien zie je zelfs een tiental meter voor je kano een alligator de rivier oversteken.

Ook aan de meren van het 'Lake Louisa' kan je allogators spotten. Zwemmen wordt afgeraden. Je kan ook hier een kano huren om het water op te gaan. Onderaan vind je een foto's van enkele (veilige) close encounters met een alligator in oktober 2013.

 

Uiteraard zijn er nog veel meer State Parks. Raadpleeg de website hieronder.

 

Website : http://www.floridastateparks.org/

Airboat Tours

Er zijn vele 'Airboat Tours' operators in de omgeving van Orlando en zijn ideaal voor 'Gator' spotting. Aitboats zijn de typische platbodem boten met een enorme luidruchtige propeller achterop. Reddingsvesten en oorbeschermers behoren tot de standaard uitrusting. Eén van de twee heb je zeker nodig, het andere hopelijk niet.

Neem een dikke jas of trui mee want die zal je zeker nodig hebben. De airboat raast met hoge snelheden over het wateroppervlak en over de drijfplanten en je zit volop in de wind.

 

Zelf hebben we een leuke ervaring met 'Camp Holly Airboat Rides' in Melbourne dicht tegen de Atlantische kust. Dit is iets verder weg van Orlando maar is ideaal te combineren met een tochtje over het smalle langgerekte eilandje voor de Atlantische kust. Je rijdt zo tot in Cocoa Beach of iets verder tot in Cape Canaveral.

 

Website : http://www.campholly.net/

 

Via Google vind je gegarandeerd nog vele andere airboat tour operators.

Stranden

Mooie stranden in overvloed, zowel langs de Atlantische kust als langs de Golf van Mexico.

 

Langs de oostkust heb je het wereldberoemde Daytona Beach. Hier kan je met de auto op het strand uw plaatsje uitzoeken. Ook Cocoa Beach net onder Cape Canaveral wordt door vele zonnebaders bezocht.

 

Aan de Golf van Mexico heb je o.a. Clearwater Beach in Clearwater, Honeymoon Island, Treasure Island, Lido Beach in Sarasota. Prachtige zonsondergang gegarandeerd. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar het strand in Fred Howard Park in Tarpon Springs (1700 Sunset Drive, Tarpon Springs, FL 34689). Dit strand ligt ongeveer 1 mijl in zee. Je bereikt het strand via een weg in zee. Unieke ervaring. Er is voldoende parkeerplaats (betalend) in het centrum van het eilandje.

Geïnteresseerd ? Je kan huren via deze link: http://www.sunnydaysvacationhomes.com/pool-home-in-private-golf-community.html

 

Copyright 2014 © - All rights reserved DB2VM LLC - info@db2vm.be