Andere

Andere bezienswaardigheden

Niettegenstaande Orlando en onmiddellijke omgeving veel te bieden heeft zijn er toch een aantal plaatsen en stadjes die een bezoekje waard zijn Deze zijn vaak te combineren met een uitstapje naar een nabijgelegen strand.

Daytona

Daytona is niet alleen bekend van zijn strand maar ook van de Daytona International Speedway waar jaarlijks vele autoraces worden gehouden. De bekendste is de 'Daytona 500'. Je kan hier een rondleiding krijgen op het circuit. Indrukwekkende bochten !

 

Website : http://www.daytonainternationalspeedway.com

Cape Canaveral

"We have lift-off" en "That's one small step for man, one giant leap for mankind" zijn woorden die meteen worden geassocieerd met de Amerikaans ruimtevaart. De Apollo raketten en de Space Shuttles werden allemaal gelanceerd van het Kennedy Space Center in Cape Canaveral. Je krijgt hier de volledige indrukwekkende geschiedenis van het NASA ruimtevaart programma voorgeschoteld.

 

Website : http://www.kennedyspacecenter.com/

St. Augustine

St. Augustine is de oudste stad van de Verenigde Staten. Zeker het bezoeken waard.

King Street loopt centraal door St. Augustine langs het Flagler College en Lighthouse Museum. Wat verder langs rechts is 'Old Town', langs links wandel je langs het water tot aan Castillo de San Marcos. Vanaf hier keer je terug via het gezellige St. George Street.

 

Absolute aanrader.

 

Sarasota

In Sarasota vind je het 'John and Mable Ringling Museum of Art'. Voor een heel schappelijke prijs kan je hier genieten van :

  • The Museum of Art : 31 galerijen met werken de grootste schilders waaronder Rubens
  • Circus Museum : Een immense maquette van het Ringling circus en alles wat er om heen hangt. Indrukwekkend ! Tevens zie je een aantal originele circuswagens, en nog veel meer.
  • Ca'D' Zan : het imposante verblijf van de familie.
  • Historice Asolo Theatre : Een theater in Italiaanse stijl.
  • The Art Library : Meer dan 88.000 werken over decoratieve kunst, kunstgeschiedenis, architectuur, mode en theater, daterend van de 16de tot 21ste eeuw.
  • Bayfront Gardens : Een prachtig onderhouden tuin met authentieke Italiaanse standbeelden, een prachtige promenade langsheen de kust en rond het imposante verblijf Ca'D' Zan.

Hier kan je ettelijke uren spenderen en is ideaal te combineren met een prachtige zonsondergang op het 'Lido Beach'.

 

Website : http://www.ringling.org/

Tarpon Springs

Tarpon Springs is een klein gezellig dorpje met Griekse roots. De mensen spreken er naast het Engels uiteraard ook Grieks. De restaurants en souvenir winkeltjes in de 'Sponge Docks' zijn Grieks. Ideaal te combineren met het nabij gelegen Fred Howard Park en strand (hierover meer op de 'Natuur' pagina).

Geïnteresseerd ? Je kan huren via deze link: http://www.sunnydaysvacationhomes.com/pool-home-in-private-golf-community.html

 

Copyright 2014 ┬ę - All rights reserved DB2VM LLC - info@db2vm.be