Eten

Eten

Je kan uiteraard in onze villa zelf aan de slag in de keuken maar je zal geregeld wel een restaurant binnenstappen om iets te eten. En eten is er in overvloed.

De Verenigde Staten worden vaak geassocieerd met de bekende fast-food ketens wanneer er over eten wordt gesproken. Je vindt echter ook vele andere type restaurants. Maar 'fast' is wel een onderdeel van de Amerikaanse eetcultuur.

Van 's morgens 7 à 8 uur tot 10 uur 's avonds kan je zonder problemen overal terecht. Vele van de fast-food restaurants zijn zelfs 24 uur open.

Vaak wordt het eten aangeboden in een self-service all-you-can-eat formule.

 

Het eten in de Verenigde Staten mist de finesse en elegantie van bij ons. Wanneer je hier rekening mee houdt (je probeert je dus aan te passen aan de Amerikaanse eetcultuur) dan is het eten best aanvaardbaar en soms zelfs verassend lekker van smaak.

Je kan zonder problemen 'gezond' eten. Het probleem is echter de overdaad aan aanbod. Het vergt een dosis zelfdiscipline om niet toe te geven aan de verleiding van het enorme aanbod.

 

Belangrijk : Het is de gewoonte om, afhankelijk van hoe tevreden je bent van de service, een fooi achter te laten variërend van 15 tot 20%. Een restaurant bezoek is veel goedkoper dan bij ons. Dit komt enerzijds door de grote omzet maar ook door het feit dat het personeel een laag loon wordt betaald. Hun verdienste is dus grotendeels afhankelijk van de teveredenheid van de klant waarvoor zij zelf instaan.

Fast Food

Je vindt hier inderdaad een overvloed aan fast food restaurants. Naast McDonald vind je er ook Burger King, KFC, Checkers, Denny's, Dairy Queen en Dunkin' Donuts. Meestal vind je hier een uitgebreidere keuze dan bij ons. Elke streek heeft zijn eigen variante van de hamburger.

Wat hier opvalt, en dat geldt voor de meerderheid van alle restaurants, is de 'free refill' van de frisdranken. Je bestelt een small, medium of large frisdrank, je krijgt een beker in het juiste formaat en dan mag je zelf gaan vullen en hervullen zoveel je wil. Vreemd toch ? Maar de Amerikanen maken hier geen misbruik van. Wat niet wordt getolereerd is dat je met 2 of meer uit 1 beker drinkt.

 

Je bent voor of je bent tegen de fast-food cultuur, maar je moet toch minstens 1 keer gaan eten bij Burger King of KFC.

All day 'all-you-can-eat' buffet

De 'all-you-can-eat' buffet formule is zeer geliefd bij de Amerikanen en ook bij de toeristen. Het biedt vaak een vrij uitgebreid aanbod van 's morgens vroeg tot ongeveer 10 uur 's avonds. Het aanbod varieert gedurende de dag (ontbijt, lunch en dinner). Vanaf ongeveer 11 uur 's morgens wordt het aanbod uitgebreid en kan je niet meer ontbijten. Dit houdt in dat je vanaf dan iets meer dient te betalen maar dat je ook een keuze kan maken uit een ruim aanbod steaks, kip en scampi's (of een combinatie van).

Ponderosa Steak House is hier een aanrader met zijn enorm uitgebreid aanbod aan 'side dishes'. Grote keuze aan verse groenten en salades Kinderen onder 12 eten vaak gratis of aan de halve prijs wanneer vergezeld van 1 betalende volwassene.

Ook de Chinese keuken wordt vaak in deze buffet vorm aangeboden en is enorm populair.

 

Geef je de voorkeur aan 'Seafood' dan kan je terecht bij 'Lighthouse Lobster Feast' of 'Boston Lobster Feast'. Krab, kreeft en andere zeevruchten à volonté tegen een zeer schappelijke prijs.

 

In sommige restaurants van dit type moet je vast wel wennen aan de plastic borden en plastic beker voor de frisdrank.

 

Uiteraard zul je nog vele andere 'all-you-can-eat' restaurants kunnen vinden via Google.

Haines City en omgeving

Langs higway 27 vind je tussen Interstate 4 en Southern Dunes talloze restaurants. Bijvoorbeeld in Posner Park (net wanneer je de I-4 verlaten hebt richting Haines City). Meestal bevinden deze restaurants zich op de shopping plaza's waar je vaak ook beauty salons, supermarkten, e.d. vindt.

Hieronder enkele restaurants in Haines City die we zelf bezocht hebben en 'goed' bevonden.

Fiesta Mexicana (645 Ingraham Ave & 7th Street, Haines City, FL 33844)

 • Mexicaans restaurant in downtown Haines City.
 • Goed Mexicaans eten voor interessante prijs.
 • Wordt geregeld bezocht door Mexicaans clienteel.
 • Vriendelijke en, hoe kan het anders, snelle bediening.

Old Railroad Station (Park Pl, Haines City, FL 33844)

 • Ideaal voor een snelle gezonde lunch
 • Beperkte kaart met o.a. lekkere salades
 • Verschllende soorten smakelijke iced tea

All Star Grill (94 Maxcy Plaza Circle, Haines City, FL 33844)

 • Dichtbij (Overkant Hwy 27)
 • Sportsbar
 • Beperkte kaart
 • Lekkere fajitas, chicken wings
 • Vriendelijke en snelle bediening
 • Op woensdag = Fajita BOGO (Buy One Get One) free

Buffet City (810 Cypress Garden Blvd, Winter Haven, FL 33880)

 • Lekkere en verzorgde Chinese keuken.
 • Seafood, Sushi, Hibachi.
 • Afstand ongeveer 14 mijl maar de verplaatsing waard.

Wat nog ?

Naast het fast food en het all-you-can-eat concept heb je uiteraard nog een groot aantal andere restaurants. Zo zijn er bijvoorbeeld de Chili's en Taco Bell restaurants die Mexicaanse specialiteiten aanbieden. Ook wanneer je de Indische, Italiaanse, Braziliaanse, Argentijnse, Thaise en Japanse keuken verkiest kom je zeker aan je trekken. Vele restaurants specialiseren zich op één bepaald soort voedsel zoals BBQ Ribs of Buffalo Chicken Wings (uiteraard hebben zij ook een aantal andere schotels op hun menu staan). Eet je graag pannekoeken, dan moet je bij iHop (International House of Pancakes) zijn.

Hou er wel rekening mee dat ... al deze 'vreemde' keukens allemaal een Amerikaans tintje hebben. Wij Europeanen zijn verwend met restaurants die de vergelijking met de originele restaurants in bijvoorbeeld Italië, Spanje en Thailand kunnen doorstaan. Dit is NIET het geval in de Verenigde Staten. De meeste 'vreemde' restaurants worden uitgebaat door personen wiens familie reeds meerdere generaties in de Verenigde Staten wonen en vaak zelf nog nooit in het land van hun voorouders zijn geweest en dus ook geen affectie hebben met de echte keuken die zij aanbieden.

Dus, alhoewel deze 'vreemde' keukens niet echt authentiek zijn, zijn deze vaak wel lekker.

 

Wil je dineren combineren met wat entertainment, dan kan je terecht bij de 'Dinner Shows' op International Drive :

Geïnteresseerd ? Je kan huren via deze link: http://www.sunnydaysvacationhomes.com/pool-home-in-private-golf-community.html

 

Copyright 2014 © - All rights reserved DB2VM LLC - info@db2vm.be